2018. ápr 05.

Ismered a Jouer márkát?

írta: NinaNinja
Ismered a Jouer márkát?

hpplg_category_banner_available_030118_2048x_progressive_1.jpg

Ha nem, semmi gond. Amennyire lépést tartok, nem maradtál le egy új, hot kozmetikummárka hazai bevezetéséről (sajnos.) Viszont fantasztikus vegán mascara opciókról, amiket megrendelhetsz online, bizony igen, ha még sosem hallottad a Jouer nevet! 

Azt fontos előre tisztázni, a Jouer nem vegán márka, vannak termékek, melyekben állati alapanyagok találhatóak,  viszont számos vegán terméket is kínál, körülbelül 10-et. Ez pedig bőven túlmutat a hazánkban elérhető nem kizárólagosan vegán márkák növényi eredetű termékcsaládjain, arról nem is beszélve, hogy rengeteg gluténmentes termék is található a portfólióban. 

Magyar nyelven viszonylag korlátozott mennyiségű tartalom érhető el a kozmetikumok gluténtartalmáról, de számos márka használ búzaszármazékokat is, amire a gluténérzékenyeknek nem árt figyelni. Nekem az Yves Rocher termékeitől (nem vegán, régebbi tapasztalat) konkrétan lerohad a karom, mert szinte mindnek glucoside az alapja, ami felületaktív anyagként valószínűleg nem gluténtartalmú, de durva allergén. 

Nem árt odafigyelni, mert 

amennyiben egy termék vegán és nincs rajta jelölve kifejezetten, hogy gluténmentes, akkor kockázatot jelenthet minden növényi alapú adalékanyag, amely akár búzát tartalmazó hulladék feldolgozásából is származhat. 

A Jouer egy egészen terjedelmes listát tett közzé a gluténmentes kozmetikumairól. Gluténérzékeny vegánoknak érdemes lehet összevetni a vegán és glutén-free lista metszeti halmazát, a lip glossok nagy része beleesik, de ezt csak én mondom. 

Rendelhető, Jouer és vegán: 

29792878_10216175793814356_4569510036581122048_o_1.jpg

  • High Pigment Lip Gloss - Magas pigmenttartalmú szájfény
  • Long-Wear Lip Topper™ - Ajak Topper
  • Powder Highlighter - Poralapú Highlighter 
  • Kitten Liner - Cicás (!!!)  Liner
  • Long-Wear Lip Crème Liquid Lipstick = Tartós Ajakrúzs
  • Luminizing Cheek Tint - Arccsont-kiemelő Shadow 
  • Daily Clarifying Treatment Oil - Tisztítóolaj - napi használatra 
  • Daily Repair Treatment Oil - Repair Olaj - napi használatra 
  • Bath & Body Oil - Fürdő és ápoló olaj 

Nem csak a lista, de maga a márka is cool és abszolút megengedhető árkategória. 

Tegnap piacra dobta a 50 shades of Jouer alapozókollekcióját minden bőrszínre, ami számomra nagyon szimpatikus. Amint kiderítem, hogy vegán-e megírom, de egyelőre nem tudom. Mindenesetre az "every skin color is beautiful" üzenetű passzított kampány is epikus, így meg is rendelek egy vegán Jouer rúzst! 

 nevtelen.png

Én szerintem cashew (kesu) árnyalat vagyok, de nyáron tudok walnuttá (mogyoró) barnulni. Te melyik színárnyalatot használnád?  

Szólj hozzá