2018. máj 15.

A Kylie Cosmetics is lehet cruelty free, vegán választás

írta: NinaNinja
A Kylie Cosmetics is lehet cruelty free, vegán választás

certificate.jpg

Kylie Jenner újdonsült mami, valóságshow sztár és főállású celebritás megosztó karakter. Személyisége, vagy inkább, amint Kylie jelenségnek nevezünk sokaknak szúrja szemét, de azt tudtátok, hogy nagyon hosszú lista elérhető a csak növényi alapanyagot tartalmazó Kylie termékekből?

Bár éppen a hétvégén olvastam egy meg nem nevezendő vegán sajtótermékben, hogy még azt a márkát -, aki eddig cruelty free és/vagy vegán volt, de felvásárolta egy bizonyos anyagokat állatokon is tesztelő holding -, se merje senki  a továbbiakban cruelty free-nek, ne adj isten vegánnak nevezni, mi nem leszünk olyan szigorúak, mint a jelenleg nem vegán olvasókat teljes mértékben megrettentő demagóg propagandatermék.

Az vesse ránk az első követ, aki kizárólag vegán ételeket fogyaszt, csak lenvászon ruhákat hord, nem használ állati eredetű terméket tartalmazó kozmetikumot és úgy általában egyetlen fa bútorából kiálló szálka sem karcolta még meg a kiskutyája lábát, de mi elfogadjuk azt, hogy egy nem kizárólag vegán márkának lehetnek vegán termékei. Minket mindössze annyi érdekel, hogy az ADOTT termék ne tartalmazzon állati eredetű alapanyagot, és az adott márka ne teszteljen állatokon. Egyébként pedig az 50 éve ugyanabban a formában elérhető alapanyagokat nem teszteli újra senki, szimplán nem éri meg.  

Minden vásárlás egy üzenet, de nem értünk egyet azzal h dögöljön meg mindenki, aki valaha használt egy termékben lanolint. Mi inkább azt mondjuk, hogy aki valaha használt lanolint, az jöjjön rá szépen, hogy sokkal kelendőbbek a termékei, ha mostantól csak növényi alapanyagot használ, és váljon növényi termékeket forgalmazó márkává.  

Kylie Cosmetics 

kylie-new-kyligher-frenchvanilla.jpg

Az Európai Unióval ellentétben Amerikában nem alapból egyértelmű, hogy állatokon tesztelt termék nem érkezhet. A Logical Harmony listája szuper forrás arra, hogy megnézzük egy amerikai  márka tesztel-e állatokon. Minden listán elérhető termék cruelty free, és számos vegán opciót is kínál, a korábban már tárgyalt márkánk a Jouer is megtalálható rajta. 

Szintén a Logical Harmony állította össze a listát a vegán Kylie opciókról.

Hogyan szerezzek be egy Kylie termékeket?

deadofknight_lipkit-600x600.jpg

Ne kétes hírű Facebook csoportokból, mert egyáltalán nem biztos, hogy eredeti (és kármin mentes) lesz a végeredmény. A Kylie kozmetikumokat a honlap szerint nem árulja retailer, csak és kizárólag saját csatornákon szerezhetőek be a termékek, viszont a jó hír: a webshop elérhető, és szállítanak Európába.

Kylie teszt? Hm? Írd meg nekünk FB-on, ha érdekel!

 

 

Szólj hozzá