2018. máj 02.

Teszt: Verdeaurora aloe csodák

írta: NinaNinja
Teszt: Verdeaurora aloe csodák

img_0682.JPG

Nem vagy egyedül az aloe vera imádatával, mi teljesen odáig vagyunk ezért a mesés növényért. A "szerkesztőség" előző héten a Kanári-szigeteken járt, mely messzi földön híres az aloéra alapuló szépségiparáról (is), és nem tudtuk kihagyni, hogy be ne szerezzünk pár Verdeaurora terméket és le ne teszteljük őket. 

Az első és legjobb hír, hogy ezek az aloe (és olíva) csodák rendelhetők. A vállalat honlapján található webshopból kiválasztható hazánk is szállítási országként, igaz elég drágán, 20 Euro körüli összegért. Ha többen összeállunk egy aloe csomagra, ez végülis nem olyan vészes, bár teljesen érthető, ha drágának találod. 

Borsos vagy nem borsos, mindenképpen megéri, mert a Verdeaurora termékek 100%-ban Fuerteventurán termelt, és gyártott  mind, bio gazdálkodásból származnak, és nagy részben vegánok is. Az ajakbalzsamok propolisz tartalmúak, ezáltal tartalmaznak állati eredetű terméket is, viszont a krémek, gélek és izzadásgátlók semmit. Még a glicerin is növényi származék. 

A fokozottan védett területen elterülő farmon -, amelyen számos őshonos madárfaj is fészkel - látogatásunkkor összesen két terméket szereztünk be, egy bio izzadásgátló stiftet, és egy aloe vera gélt. Mindkettőt múlt hét óta teszteljük és imádjuk! 

Gél 

img_0686.JPG

Mivel Wizzairrel utaztunk a 100 milliliteres kiszerelés mellett kellett döntenünk. Szóba sem jöhetett a 300 ml űrtartalmú aloe ital, vagy a testápolók. Kezdetben kételkedtem, hogy mi létjogosultsága van a  gélnek, amit 99%-ban az aloe belső, pépes anyagából préselnek a levelek leszüretelése után, de pár használat után nem, hogy meggyőzött, rajongó lettem. 

A maradék egy százalék többek között xantán gumi, víz és citromsav. A gél anyagát nem lehet egy testápolóhoz hasonlítani, kicsit olyan mintha a konyhai zselatin nem dermedt volna meg teljesen, és azt kenné a bőrére az ember lánya.

Erős revitalizáló hatása mellett a gyógyítót sem szabad elhanyagolni. Ugyanúgy ajánlják zuhanyzás után a bőr felfrissítésére, mint szőrtelenítés utáni kezelésére, napégésre vagy after sunként, ekcémára, kiütésekre, aknéra, bőrpírra és arctisztításra. Akár a minden magyar gyermek számára legendás Fenistilt is kiválthatjuk vele, mert azt mondják, hogy a bogár- vagy rovarcsípések nyugtatására, apró sérülések gyógyulásának elősegítésére is tökéletes.

Szóval beharangozták, hogy ez a cucc tényleg akármire jó, és a teszthét alapján hinnem kell neki (bár sajnos-szerencsére mindegyik alkalmazását nem volt alkalmam kipróbálni). Az ekcémára, a pókcsípésre és a napégésre egészen biztosan szuper. A hűvös érzetű gél tényleg hűsíti a bőrfájdalmat, a kiütések (vagy) a géltől (vagy a sós óceánvíztől) tényleg hamar elmúltak, a pókcsípés meg hát - egy csípés, azért magától is tűnik el.   

A bőrbe dörzsölve frissít, a bőrt pedig feszesebbé teszi, bár gyanítom az jó öreg paprikakrém hatását nem váltja ki a cellulitisz esetében, mivel ezt nem is ígérték.

A 10 Eurós kanári Fenistilemmel rendkívüli módon elégedett vagyok, bár nekem az arcomra kenve kissé szárított, így arctisztításra nem valószínű, hogy használnám. 

Izzadásgátló

img_0690.JPG

Amatőr, de itt a poszt előtt kellett rádöbbennem, hogy önálló portrét nem lőttem a Deo Natural művésznéven futó termékről, mindazonáltal értelemszerűen a jobboldaliról lesz szó a következő sorokban. Ebben a termékben már található glicerin, amitől vásárlás közben bepánikoltam, hogy talán mégsem teljesen vegán, de megnyugtattak a kedves eladó hölgyek, hogy a farmon növényi glicerint használnak.

A dezodor nem csupán 5-6  összetevőből áll, így nem is tudnám (akarom) felsorolni az összeset, de a levelek kivonatától kezdve virágkivonatig és a limonene nevű anyagig, ami természetes citrusolaj és fenyő vagy mentol keverékéből áll. Ez az anyag nem véletlen áll az összetevőlisták legutolsó helyén: allergén, a szájon át fogyasztásáról pedig megoszlanak a szakvélemények; van, aki azt állítja, hogy megakadályozza, van aki azt, hogy okozza a rákot. 

Mindenesetre dezodorban szerencsére nem szájon át fogyasztjuk, de ha allergiás vagy mindenképpen készíts el egy tesztet a belső karodon, mielőtt használatba vennéd. 

Ismered azokat a  reklámokat, amikben 24 vagy akár 48 órás hatást ígérnek egy Rexona stift után? Én nem tudom, hogy neked volt-e már ilyen élményed (48 óra, WTF, nekem nem, ha neked igen, írd meg nekünk Facebookon, Instagramon, e-mailben stb.) viszont nem viccelek ez tényleg tökéletesen tart fürdéstől fürdésig, sport közben, előtt és után, teljesen száraz érzést biztosít, és nem hagy foltot a textilen sem. 

Mindkettő termék 7/10-est érdemelt, mert 20 Euro a szállítási költség. Ha kevesebb lenne, mehetne még feljebb ez a szám!  

just_hustle_8.jpg

Melyiket próbálnád ki? A stiftet vagy a gélt? 

Szólj hozzá

aloevera ABC Összetevő