2018. ápr 09.

Teszt: Fa - magic Oil - Pink Jasmine Scent

írta: NinaNinja
Teszt: Fa - magic Oil - Pink Jasmine Scent


fa_home_stage_magic_oil_com_960x420.jpgA csomagolásáról sehol nem derül ki, hogy ez egy vegán termék lenne, vagy köze lenne az Island Vibes termékcsaládhoz, nem is véletlenül, mert valószínűleg NINCS IS, és mert olyan vállalhatatlanul vannak felpakolva a kreatívok a Fa honlapjára, hogy simán azt hiszed a többi termék is vegán pedig nem. 

Ha a (mindössze angolul) szereplő összetevőket nézem végig akkor azt látom, hogy víz, Szódium Laureth Szulfát -, amit állítólag messziről el kéne kerülni, mások szerint nem is igaz, hogy rákkeltő - és Cocamidolpropyl Betaine valamint rengeteg megjegyezhetetlen nevű alapanyag mellett, só, citromsav (Citric Acid) és linalool, is található benne, ami bár nagyon hasonlóan hangzik, mint a Lanolin (faggyú), mégis egy természetes terpénalkohol, és többek között a levendulaolajban fordul elő, valamint érzékeny bőrűeknél bőrpírt okozhat.

Kezdő vegán kozmetikumhasználóként végiggoogliztam az összes összetevőt, majd megkérdeztem egy vegyészt, aki jelezte, hogy a glicerin vagy  vagy glicerinszármazék tartalmú kozmetikumok általában állati eredetűek, mert állati zsírok=glicerin + 3db zsírsav. Kedves Villányi Attila tanár úr, nagyon sajnálom, hogy nem figyeltem gimiben az óráján! És ebben naná, hogy van glicerin!

Ha tudtok segíteni benne, hogy mégis miylen más trükkök vannak, ami miatt ez a termék nem kapja meg a vegán plecsnit, várom az okosságokat Facebookon vagy Instagramon, esetleg e-mailben. A Henkelt is kerestem ez ügyben, hogy mégis mely összetevőnek van köze élőlényekhez, ha csak hatodíziglen is, de még nem tudtam elérni őket, amint válaszolnak frissítem a cikket.  

Maga a teszt

Mivel nálam kevés érzékenyebb bőrű tesztelő van a világon, szomorúan jelentem, hogy nálam bizony bőrpírt és minor ekcémás foltokat is okozott a tusfürdő, amit nagyon sajnálok mert rettentően kellemes, frissítő illata van és a krémességére, de még a habzására sem lehet panasz.

Ennek mondjuk köze lehet ahhoz, hogy búza eredetű alapanyagokat tartalmazhat a termék ( hello glucoside!).

29748477_10216091217219994_530116848_o.jpg

Egyetlen egy apró pötty a fürdőszivacson rengeteg habot jelent, akár habfürdőként is lehet használni bár tény és való, hogy viszonylag hamar eloszlik a vastag habréteg és alig marad belőle valami. 

A csomagolás a személyes ízlésemnek kicsit túl harsány, de mindenképpen gyönyörködteti a szemet, és értem is, hogy miért esett a designer válaasztása a flitteres rózsaszínre. A hátsó fólia belső (flitteres) megoldása egyszerűen remek, és szuperül mutat még a minimalista fürdőszobámban is, ha csupán ennyi és a habzóképesség valamint az illat lenne a szempont, akkor tőlem 10/10-et kapna, de mivel az alapanyagokra is figyelek, ezért ez a termék egy gyenge 1/10-et jelent nálam. 

just_hustle_2.jpg

Szólj hozzá