2018. már 20.

Én nem eszem tojást, úgyhogy te se egyél tojást! Jó?

írta: NinaNinja
Én nem eszem tojást, úgyhogy te se egyél tojást! Jó?

pexels-photo-247685.png

Neked mi jut eszedbe arról a szóról, hogy vegán? Nekünk nagyon sok minden, de csináltunk egy nem reprezentatív kutatást húsevő barátaink körében, és 10-ből 9 megkérdezettnek a vegán szóról azok az Instagram hírességek jutnak eszükbe, akik nem esznek meg egy csepp mézt sem például és azt akarják, hogy te se edd meg azt a csepp mézt!

A világ legrosszabb emberének tartanak, ha bevallod, hogy rántottát reggeliztél. Pedig a veganizmus ennél jóval többről szól, és annyira szép elvekről, hogy kár lenne a két véglet (állatok vérében fürdő Báthory Erzsébet szerű szörnyek és a 100% vegán propaganda harcosok) indulatos harca miatt elutasítani mindent, ami vegán,mert akár hiszed, akár nem, már heti 1 étkezés megváltoztatásával már hatalmas eredményeket lehet elérni. Hát még mekkora eredményt érnénk el, ha mostantól senki nem venne állatokon tesztelt kozmetikumot. 

Először is szeretném leszögezni, hogy sem én, sem Karina nem vagyunk vegánok. Karina vegetáriánus módon étkezik, én pedig a tejtermékeket és a glutént hagyom el az étkezésemből, viszont mindkettőnknek nagyon fontos, hogy legalább egy héten kétszer vegán ételeket együnk, és főleg az, hogy a kencéknek, amiket magunkra kenünk ne legyen közük egyetlen egy állathoz sem.

Ahogy a gyepis kutyák és az állatok védelmét is nagyon fontosnak tartjuk, mégsem tudunk minden egyes árva kiskutyát befogadni (sajnos), így vállalom, hogy nekem ezekre a dolgokra van kapacitásom figyelni, de glutén és tejérzékenyként sajnos nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy ne egyek meg néha egy lazacot, vagy mondjuk  (szigorúan) szabadon tartott tyúkok tojását. Biztos van olyan extrém harcos, aki szerint megengedhetném, de nem akarom megengedni, mert nekem már ez is hatalmas odafigyelést igényel, és tulajdonképpen, ha csak mindenki heti egy marhahúsadagját cserélné le vegán ételre vagy csak Keep Cupba kérné az elviteles kávéját, már hatalmasat tennénk a Földanyáért.  

 

Tehát a blogunk célja, hogy a magunk módján küzdjünk a fenntarthatóságért, fenntartható és állatbarát kozmetikummárkákat fogunk keresni. Majd később az is elképzelhető, hogy vegán ételekről fogunk írni, vagy fenntartható divatról. Nem tudjuk még, ez itt a játszóterünk. Jó olvasást! 

Szólj hozzá