2021. jún 25.

Lush Levendulás termékek

írta: NinaNinja
Lush Levendulás termékek

img_2371.jpg

A nagy júniusi melegben hamar elérkezett a levendula szezon, így mi is levendulás termékeket tesztelünk. A Lush levendulás fürdőbombáira kerítettünk sort ezúttal. FYKI: nem mind vegán, de mind vega. 

 

Imádunk fürdőket venni, főleg a nyári időszakban, azokban a hetekben, amikor napikig nem csükken 28 fok alá az éjszakai átlaghőmérséklet. A Lush a fürdőkészítés Tier1 bajnoka és úttörője. Állítólag: 

Imádunk fürdőket venni, főleg a nyári időszakban, azokban a hetekben, amikor napikig nem csükken 28 fok alá az éjszakai átlaghőmérséklet. A Lush a fürdőkészítés Tier1 bajnoka és úttörője. Állítólag: 

"Több mint 25 évvel ezelőtt mi találtuk fel a fürdőbombát. Pezsgő, szódabikarbónás szépségeink semmihez sem hasonlítható, aromaterápiás fürdőélményt nyújtanak. És még csomagolásra sincs szükség..."

Abban mondjuk kételkedem, hogy a rómaiak óta még senkinek a nagymamája nem készített levendulás fürdőbombákat, de azt, hogy a Lush kapott rá iparjogvédelmet először az teljesen biztos. Lássuk. 

Nehéz aludni a kánikulában?

Tombol itthon a levendulaszezon, lassan a magyar levendulák is teljes pompájukban tündökölnek, a franciák pedig a szokatlanul napos és száraz június hatására már lassan elvirágzanak, nincs is jobb idő arra, hogy levendulás hideg fürdőt vegyünk a harminc fokra melegedett lakásban alvás előtt, hogy tudjunk aludni. Erre tökéletesek a Lush levendulás fürdőgolyói (és a tusfürdője is) melyek közül ugyan nem mind 100% vegán, de vegetáriánus és cruelty free, mint a Lush legtöbb terméke. 

Mit jelent az, hogy egy kozmetikum vegán vagy vegetáriánus?

A vegán kozmetikum egyáltalán nem tartalmaz állati eredetű alapanyagot, például lanolint, amit a birka gyapjújából nyernek, akit amúgy is meg kell nyírni, hogy pár év múlva is tudjon mozogni. Mind láthattunk már elszabadult évek óta nyíratlan birkákat. 

1. Twilight habfürdő 

img_2371.jpg

A háttérben nem kizárólag vegán termékek találhatóak. Együtt lakom olyan elemekkel, akik nem érdeklődnek ennyire a kozmetikumok összetevői iránt. Az egyik Pablo a Border Collie. 

Mindhárom termékről elmondható, hogy nem csak reklámozzák, hogy levendula van benne, tényleg ellazít, elűzi a stresszt és egy nyugodtabb éjszakára készít fel mind a három, köszönhetően a gyógynövényeknek. 

A termék megkülönböztetője a másik kettőhöz képest az, hogy nori algát is tartalmaz ( gyanítom a pálmafa a tetején, aminek jótékony hatása van a bőrre nézve. Azt el tudom mondani én is, hogy a szuperszáraz bőröm nem száradt ki tőle, bár ez nyáron nem mond el sokat azt hiszem, ahhoz, hogy erről nyilatkozni tudjunk télen is tesztelni kell. 

Bár nem vagyok már három éves ennek a terméknek szívesen adok több pontot, mint a másik kettőnek, mert ez jobban habzik. Megindoklom úgy is, hogy 18 éven felüli érv legyen a mondatban: jobban habzik, tehát jobban hőszigetel, így a víz tovább marad hideg vagy éppen forró. Ebben a kánikulában én a jeges fürdőt preferálom. 

7/10 -

et adunk neki, mert bár a habfürdőnek is szuper hatása van, a víz színe kevésbé szép, mint a hármas versenyzőnk esetében.

2. Twilight Fürdőbomba 

 

img_2511.jpg

Igen, jól látod, ez egy rózsaszín lebegő tükörtojás! A márka webshopjában ez a komment szerepel.

"El sem tudom mondani, mennyie imádom ezt a fürdőbombát! Az illata gazdag, olyan álmosan levendulásra gondolj. A fürdőnek gyönyörű, lágy, lila árnyalatot adott. A legjobb benne szerintem a glitter; apró, szikrázó részecskék sodródnak a vizen és tapadnak a bőrödre, amitől varázslatosan és gyönyörűen érzed magad. Abszolút újra fogom vásárolni." - fionaerglover "

És ennél többet mi sem szeretnénk hozzáfűzni, talán annyit, hogy vigyázz a kádra, mert nem csak a bőrödön, de az alján is tapadós és csúszós réteget képez. 

6/10

3. Deep Sleep Fürdőbomba 

 

web_deep_sleep_bath_bomb_2021.jpg

Nekem fürdőbomba és nem habfürdő kategóriában ez e kedvencem, egyszerű, de nagyszerű, csodálatos mélylila színe van, és igaz levndulavirág is bele van csomagolva ebbe az állítólag neroli biológiailag lebomló muszlin, gézszerű csomagolásba, ami nem csak szuperpraktikus (fel lehet akasztani a vízsugár alá is akár) de még azt is megakadályozza, hogy a kád egy korcsolypályává változzon és teljesen lebomlik magától.  Ez lazít el legjobban, teljesen levendulás és lehet mellette olvasni is a kádban, mert nem csúszom  50-szer a mélyebbre a könyvemmel együtt, akaratomon kívül. 

deep_sleep_harajuku_hero_image_2018-2.jpg

Nekem ez a fürdőbomba az örök kedvencem, amit már nem először vásárolok meg a Lushtól, heti visszatérő vendége az "esti szépség-rutinomnak".

Mindjárt rosszul leszek ettől a kifejezéstől.

9/10

 

A Lush rengeteg teljesen vegán termékkel is rendelkezik, amiket meg lehet csodálni a webshopjukban a zölddel kiemelt VEGÁN termékkategóriák alatt. 

Ilyen pédául a levendulás tusfürdőjük, ami számomra egy levendulatea altató hatásával rendelkezik és garantálja (nekem legalábbis) a reggelig tartó megszakításmentes, mély és pihentető alvást. 

Mind a három ajánlott a Vegan Cosmetics Hungary véleménye szerint, de nem mind a három ajánlott vegánoknak is! Mindenesetre, vegetáriánusok és cruelty free, állatkísérletek ellen küzdő fellow felelős állampolgároknak nyugodt szívvel ajánljuk. 

Szólj hozzá