2019. ápr 30.

Ha június, akkor kezdődik a levendula-szezon!

írta: NinaNinja
Ha június, akkor kezdődik a levendula-szezon!

 


amy-treasure-65664-unsplash.jpgHamarosan kezdődik a levendula-szezon, mi pedig szerelmesebbek nem is lehetnénk ebbe a növénybe! Nézzük mi mindenre jó, és a kedvenc termékeink azon felül h "infuencerek" fotózkodhatnak benne like özönért cserébe!

 A levendulának erős nyugtató és regeneráló hatása van. Ez tulajdonképpen azt eredményezi, hogy fogyasztjuk teaképpen, beletesszük szappanba, testápolóba, fürdővízbe. A szekrénybe pakoljuk molyok ellen  még ezer szuperhasznos dolgot művelünk vele.

Levendulatea

beverage-candy-chocolate-2067495.jpg

Californiában töltöttem a szemesztert, amikor egy hajnalon 3 magasságában egy Las vegas-i kaland után kamillát kerestem a kollégium konyhájában. Senki nem értette mit csinálok, de miután elmagyaráztam, hogy milyen hatásra vágyom. ALUDNI AKAROK XANNIE NÉLKÜL, mindenki egyöntetűen azt mondta lavender! Én pedig azóta csak levendulateát iszom, ha nyugisan szépen akarok aludni, mint egy bébi. Vigyázzatok, mert csúnyán savat is tud csinálni, ha úgy van, érdemes este lefekvés előtt valami savkötő kekszet eszegetni mellé. Ugyanezért, csak visszafogottabb hatásért pakolom fürdőbe is. ;)

Szappan, testápoló, tüsfürdő

charisse-kenion-468066-unsplash.jpg

Nyugtatja a bőrt és nem mellesleg szuper illata van, teljesen természetes és egyetlen bébicica halála sem tapad a kezéhez, ami pozitívum. 

A szekrényben

bloom-blooming-blossom-2072173.jpg

Remek illata a ruhákat tartósan frissen tartja, a molyokat és más kellemetlen élősködőket pedig kellőképpen távol. Mi kell még?

Váza

breads-cherries-close-up-1166856.jpg

Ki nem tart otthon szárított levendulát? Kezeket fel! Kommentben.

Lekvár

Ehető, finom, különleges. Ízesítésre, vadakhoz (aki eszik) , lekvárt a teába, vagy akár a rántott szejtánodhoz!

Akármilyen ételbe

anise-aroma-art-277253.jpg

Egy ehető virág. Edd meg bátran!

Te mire használsz még levendulát? És mi a kedvenc levendulaterméked? Írd meg nekünk kommentben és kipróbáljuk.

Szólj hozzá